DSC_0432

Tak tohle je teda něco! Vždycky, když vidím někde v restauraci dýňovou polévku, musím si jí dát. Je prostě famózní! Vůbec nechápu, že jsem ji zařadila do mých receptů až nedávno. Dělá se na tisíc způsobů, ale já si nejvíc oblíbila dýňovku s exotickou chutí kokosovýho mlíka, zázvoru a chilli. Nejvíc mi je na ní sympatický právě to, že je složena jen z pár čistých ingrediencí, je nezahušťovaná a ještě k tomu nadupaná spoustou vitamínů příhodných k začínajícímu chřipkovýmu období. Tak šup na nákup a hurá do toho! 🙂

Ingredience

  • 1 velká dýně
  • 1 l vývaru
  • 1 středně velká cibule
  • špetka chilli vloček
  • čerstvý zázvor (cca 3 cm)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení

+ vydlabané a upečené dýně na podávání polévky

 Postup

Dýni očistíme, zbavíme slupky (kromě dýně hokaido, která se nemusí loupat) a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na drobno a zázvor očistíme a pokrájíme na menší kousky.

V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli do zlatava, přidáme dýni a ještě chvíli opékáme (cca 5 minut). Poté přidáme zázvor i chilli a restujeme další minutu. Zalijeme vývarem a 3/4 plechovky kokosového mléka a vaříme cca 30 minut do změknutí zázvoru a dýně.

Vše rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Při servírování podáváme zakápnuté zbylým kokosovým mlékem.

Můžeme podávat ve vydlabané a upečené menší dýni. Dýně krásně pouští vnitřek dužiny a chuť je o to zajímavější. 🙂

Dobrou chuť!

 DSC_0430

3 thoughts on “Dýňový krém se zázvorem, chilli a kokosovým mlékem

  1. To je jasné, že mám.) Ta Tvá mě však zaujala chilli,kokosovým mlékem i tou mističkou.) Zkusím.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *