dsc_0473

Vypadá to jako bábovka, ale není to bábovka. Co je to? Italská variace na bábovku – Zuccotto! A když je to italský a sladký nemůže tam chybět amaretto, ricotta ani cukrářský piškoty. Na tomhle receptu mám nejradši, že je super rychlý, nepečený a taaaak lahodný. Existuje víc receptů, jak zuccotto připravit. Představuju Vám následující. 🙂

Ingredience

  • 1 větší balíček cukrářských piškotů
  • šálek silné instantní kávy
  • velký panák amaretta
  • 2 ricotty (2x200g)
  • 1 zakysaná smetana vysokoprocentní
  • cukr moučka na doslazení
  • 100 g malin či jiného ovoce (může být zmražené)
  • holandské kvalitní kakao na posypání

Postup

 Připravíme si střední mísu o velikosti klasické bábovky. Vysteleme jí alobalem či potravinářskou fólií. Piškoty namočíme do tekutiny připravené z kávy a amaretta. Vyskládáme s nimi mísu.

dsc_0425

Smícháme obě ricotty a zakysanou smetanu. Dosladíme podle chuti moučkovým cukrem. Půlku krému smícháme s malinami a lehce rozmixujeme tak, aby v krému zůstaly větší kusy malin. Několik malin si necháme stranou. Do předpřipravené mísy klademe nejprve základní krém. Na něj naskládáme naležato piškoty, na to maliny a malinový krém.

dsc_0426

V této fázi vezmeme zbývající piškoty, rozložíme navrch a vyčnívající okraje z mísy přitlačíme do středu. Přečnívající alobal stlačíme též navrch. Povrch zatěžkáme talířem, na který postavíme ještě třeba hrnek. Takto dáme chladit do lednice do druhého dne.

dsc_0437

Následující den vyklopíme hotové Zuccotto na tác. Poprášíme kakaem a můžeme se rozplývat nad neodolatelnou chutí nadýchaného italského dezertu. 🙂

dsc_0457

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *