DSC_0338

Odpůrci kuřecích prsou se budou oblizovat až za ušima. Konečně jsem přišla na to, jak upravit kuře, aby bylo vždycky šťavnatý. Celá alchymie tkví v jogurtový marinádě, díky který se stane křehké maso z kuřecích či krůtích prsou ještě křehčí, a na talíři Vám tak přistane dietní lehký pokrm bez nadbytečných kalorií. A pozor, nadchne i náročné gurmány. 🙂 Vyplatí se udělat si čas a naložit maso do marinády den či dva před samotným opékáním či grilováním. Maso bude naprosto dokonalý. ♥

A co zvolit jako přílohu? Populární „fastfoodový“ salát, tedy jeho zdravější verzi samo.) Osvěžující a křehký – takový je coleslaw, který je plný čerstvého zelí a mrkve.

Ingredience

kuřecí prsa v jogurtu:

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • kmín
  • pepř
  • snítka čerstvého tymiánu
  • hrst čerstvé bazalky

coleslaw:

  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 3 střední mrkve
  • 3 jarní cibulky
  • 1 červené jablko
  • 200 g bílého jogurtu
  • 4 lžíce majonézy light
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • hrst nasekané petrželky

Postup

Připravíme si uzavíratelnou nádobu. V ní smícháme bílý jogurt, špetku soli a kmínu, na jemno nasekanou bazalku, tymián a jeden stroužek prolisovaného česneku. Do směsi vložíme maso, uzavřeme a necháme marinovat nejlépe do druhého dne v chladu. Rozpálíme gril nebo pánev. Na rozžhavenou plochu dáme maso a opékáme z každé strany na kapce olivového oleje cca 5 minut. Zbylou marinádou přelejeme hotové maso.

Na salát coleslaw smícháme nakrouhané zelí, nahrubou nastrouhanou mrkev a jablko. Přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme a promačkáme. Necháme odpočinout v chladu cca hodinu a půl. Promícháme se zbývajícími přísadami a dáme uležet do lednice do doby podávání.

DSC_0347

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *