musli

Když jsem poprvé zkoušela upéct tohle domácí müsli, byla jsem k očekávanému výsledku trochu skeptická. O to víc mě překvapilo a potěšilo, jak jednoduchý je postup a jak výborně müsli chutná. Jedna várka nám poprvý nevydržela ani do druhýho dne, jak jsme si všichni mlaskali. Plusem týhle dobroty je, že na rozdíl od většiny kupovaného müsli neobsahuje přebytečný cukr a tak si můžete dopřát zdravou sváču složenou z vašich oblíbených chutí :).

Ingredience

 

  • 140 g medu
  • 100 g třtinového cukru
  • 140 g másla
  • 350 g ovesných vloček
  • 250 g oříšků či sušeného ovoce (já dala vlašské i lískové ořechy, chia semínka, brusinky, sušený černý rybíz a sušené švestky)

Postup

Máslo s medem rozpustíme v kastrůlku. Postupně přisypáváme cukr a na mírném plameni takto vaříme cca 5 minut. Chvílemi promícháváme, aby se cukr nepřichytil ke dnu.

Do tohoto lehce zkaramelizovaného másla vsypeme ovesné vločky a sušené ovoce či oříšky pokrájené na menší kousky. Pořádně promícháme, aby se vše dobře spojilo dohromady. Takto připravenou směs rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a rozprostřeme lžící na výšku cca 1 cm.

Sušenky pečeme přibližně 15 minut v troubě rozehřáté na 180°C. Necháme vychladnout, a buď krájíme do tvaru klasických müsli tyčinek, nebo můžeme i nalámat. Čím více jsou sušenky odleželé, tím více jsou krásně vláčné!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *