DSC_0293

Velmi rychlý, nepřeslazený a chutný recept, kdy místo jablek lze dobře použít i jiný druh ovoce – například hrušky, nebo nastrouhanou mrkev. Záleží na chuti každého, fantazii se meze nekladou. Já nejraději kombinuju hrušky a jablka. Tvaroh lze smíchat třeba i s lučinou, ochutit dvěma lžícemi marmelády či přidat rozpuštěnou čokoládu a nový recept je na světě! 🙂 Takhle před sezónou do plavek je to ta správná volba, když Vás přepadne mlsná.

Ingredience

na koláčovou či dortovou formu o průměru 28 cm

korpus:

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 3 větší jablka
  • 2 větší hrušky
  • 2 pudinkové prášky ( druh dle chuti a nálady 🙂 )
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 150 bílého jogurtu
  • 2 dcl mléka
  • 1 lžička skořice
  • 1-2 lžíce medu/agávového sirupu

nádivka:

  • 250 g tvarohu
  • 150 jogurtu (lučiny)
  • ovoce či marmeláda podle chuti (ráda mám kombinaci 2 rozmačkaných banánů a několika jahod)
  • med či agávový sirup na doslazení

Postup

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem, aby pěkně přilnul. Do velké mísy nahrubo nastrouháme jablka a hrušky. Přebytečnou šťávu vymačkáme přes starou utěrku či síto (tu pak můžeme i vypít :)). Pokud však máte rádi „mokré“ buchty, klidně šťávu nechte. 🙂 K ovocné směsi přidáme hrnek vloček a kokosu, pudinkové prášky, prášek do pečiva a skořici. Ve větším hrnku či míse spojíme jogurt, mléko a vejce. Přidáme k suchým ingrediencím. Nakonec dosladíme a vše důkladně promícháme. Můžeme přidat různá semínka, ořechy, kakaové boby atd. dle libosti. Takto připravenou směs nalijeme do formy a rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct do trouby na cca 30 minut.

Mezitím si připravíme tvarohovou nádivku. Jednoduše všechny ingredience spojíme, přidáme třeba 2 lžíce marmelády a rozmačkaný banán, nebo pouze jakékoliv rozmačkané ovoce, dosladíme podle chuti a po třiceti minutách naneseme na skoro upečený koláč. Strčíme zpět do trouby na dalších 15 minut. Po upečení necháme vychladit a ihned můžeme mlsat. 🙂

PS: Čím starší koláč je, tím lepší a vláčnější…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *